Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde yaşanan tecavüzde skandal gibi bir karara daha imza atıldı. Ensar ve KAİMDER için adli soruşturmada hiç bir işlem yapılmazken KAİMDER’e Karaman Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2016/676 sayılı dosyasında 825 lira idari yaptırım cezası verildi.

Gazeteport'un haberine göre; Karaman Sulh Ceza Mahkemesi KAİMDER’e idari yaptırım cezasını Dernekler Kanunu’nun 26.Maddesine aykırı davranmaktan verdi. Dernekler Kanunu 26. Maddede şu hüküm bulunuyor;

“Derneklerin, tüzüklerinde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere, eğitim ve öğretim faaliyetleri için yurt, pansiyon; üyeleri için lokal açmaları ve lokallerinde alkollü içki kullanılması ile bu tesislerin işletilmesi mülkî idare amirinden izin almalarına bağlıdır."

KAİMDER İdari Yaptırıma Bile İtiraz Etti
Karaman Sulh Ceza Hakimliği’nin idari yaptırım cezasına tecavüzlerin yaşandığı dönemde Kaimder Başkanı olan Tevfik Baran itiraz etti. İtiraz için mahkeme henüz karar vermedi ve Tevfik Baran’ın ifadesini Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’inden istedi.

KAİMDER yetkilisi Tevfik Baran’ın soruşturma sırasında verdiği ifadede “Muharrem B.’yi Ensar Vakfı’nın yurdunda çalışırken tanıdım. Ayrılacağını duyduk. Biz de öğrencilere yardımcı olmak için yurt kurmaya karar verdik. Yurt için resmi işlemler gerektiğinden gayri resmi olarak faaliyete geçirdik.” demişti.

Kaynak: Birgun.net