Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde girdiği kahvenin duvarını delip bitişiğindeki büfeye geçti. Hırsız sigara, içki ve gıda ürünleri olmak üzere yaklaşık 30 bin liralık ürün çaldı. Polis, güvenlik kamerasından plakasını belirlediği aracı takibe alarak hırsızı yakaladı.

Olay önceki gece, Aşağı Yuvacık Mahallesi'nde bulunan bir büfede meydana geldi. Hüseyin Kaynak'a ait kahvenin kapısını zorlayarak açtıktan sonra duvarını delerek bitişikteki yine Kaynak'a ait olan büfeye giren hırsız sigara, içki ve gıda ürünlerini çalarak kapının önünde duran ticari araca yükledi. Büfeden yaklaşık 30 bin TL'lik ürünün çalınması üzerine soruşturma başlatılırken, bir işyerinin güvenlik kamerası kayıtları incelenerek aracın plakası belirlendi.

Polis, aracı Başiskele'de park halinde gördü. Aracın başına gelen kişi polis tarafından yakalandı. 46 yaşındaki Ahmet Şanlı gözaltına alınırken, büfeden çaldığı ürünler ile başka bir işyerinden çaldığı düşünülen elektronik eşyalar ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen Ahmet Şanlı tutuklandı. Ele geçirilen ürünler ise büfe sahibine teslim edildi.

Kaynak: Birgun.net