HÜSEYİN ŞİMŞEK [email protected]

TBMM İdari Teşkilatı’nda görevli kişilerden başka kurumlarda çalışan, yönetim kurulu üyeliği yapan olup olmadığını soran CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun Havelsan’daki Yönetim Kurulu üyeliğinden söz etmedi.

CHP’li Yarayıcı, TBMM Başkanı Kahraman’ın yanıtlamasını istediği önergede, TBMM İdari Teşkilatı’nda görevli kişilerden başka kurumlarda çalışan, yönetim kurulu üyeliği yapan ve maaş veya ücret alanlar olup olmadığını sordu. Havelsan’da yönetim kurulu üyesi olan TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nu ‘unutan’ Kahraman yanıtında, sadece “TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı’nda görev yapanlar bir TBMM Başkan Müşaviri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ek 8’inci maddesine uyarınca altı ay süreyle geçici olarak bir kamu kurumunda görevlendirilmiş olup, görevlendirildiği kurumdan ücret almamaktadır” ifadelerine yer verdi.



“Ya yalan söylüyor...”
Milletvekilleri olarak yasama faaliyetlerinin yanı sıra yazılı ve sözlü soru önergeleri ile denetim görevlerini yapmaya çalıştıklarını belirten Yarayıcı, AKP’nin bu mekanizmanın da içini boşalttığını ifade etti. Yarayıcı, “Muhalefet milletvekillerinin soru önergelerine ya hiç cevap verilmemekte ya da verilse dahi gerçeklerden uzak baştan savma cevaplar verilmektedir. Bunun son örneğini TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sorduğum soru önergesinde gördük. Kahraman’ın yanıtı doğru değil. Ya sorularımız ciddiye alınmamış ve baştan savma yanıt verilmiş ya da yalan söylenmiştir” dedi.

“Usulsüzlük mü var?”
Neziroğlu’nun Havelsan üyeliğinin gizlenmesinin ardından akıllara “Burada bir usulsüzlük mü var?” sorusunun geldiğini ifade eden Yarayıcı, şunları söyledi:
“Neziroğlu’nun üyeliği saklandığına göre, başka bürokratların da görevleri saklanmış olabilir. Neziroğlu’nun yönetim kurulu üyeliğinin saklanmasının ardında bir usulsüzlük mü var? Gizlenen yönetim kurulu üyeliği ve aldığı ücret acilen açığa kavuşturulmalı. AKP hükümetinin soru önergelerimize cevap vermeyerek, milletvekillerini ve temsil ettikleri iradeyi yok saymalarını artık yadırgamıyoruz ancak halk iradesinin vücut bulduğu TBMM’nin Başkanı’nın böyle bir tavır içerisinde bulunmasını kabul etmiyoruz. Laiklik, Cumhuriyet ve rejimle kavga içerisinde bulunan Meclis Başkanı, yalan üzerine kurulacak bir rejimin ayakta kalamayacağını unutmasın.”

Kaynak: Birgun.net