Meclis Başkanı İsmail Kahraman, tepki çeken laiklik açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

"Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı" sözleriyle gündeme gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, laiklik konusunda yine çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Kahraman, "Laiklik cumhuriyetin temel esaslarından değil" dedi.

Geçtiğimiz aylarda "Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı" sözleriyle gündeme gelen ve daha sonra "Şahsi düşüncelerimi ifade ettim" diyerek açıklama yapmak zorunda kalan Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan, yine çok tartışılacak sözler geldi.

Haberdar'da yer alan habere göre Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 100'üncü Yılında Milli Türk Talebe Birliği ve Gençlik Sempozyumu törenine katıldı. Törene katılanlar arasında Hükümet eski Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay'da vardı.

Törende yaptığı konuşmada İsmail Kahraman, "Laiklik cumhuriyetin temel esaslarından değil" dedi.

Meclis Başkanı Kahraman, "Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı" sözlerinden dolayı kamuoyunda yoğun şekilde eleştiri almıştı.

TBMM Başkanı Kahraman, tartışma yaratan laiklik çıkışıyla ilgili olarak, "Şahsi düşüncelerimi ifade ettim. Laikliğin yeniden tanımlaması gerektiğine vurgu yaptım. Laiklik her türlü din ve inanç özgürlüğünü güvence altına alır. "Anayasa'nın dindar olması" beyanındaki kastım; Hiç bir ayrım yapmaksızın, din ve vicdan özgürlüğünün Anayasa'mızın lafzı ve ruhu ile güvence altına alınmasını sağlamayı temmeni etmektir. Konuşmamın farklı değerlendirilmesi masum bir tavır değildir. Laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalıdır" açıklaması yapmak zorunda kalmıştı.

Kaynak: Birgun.net