İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ’nün finansal yapılanmasıyla ilgili yeni operasyon daha düzenledi. FETÖ yapılanmasıyla ilgili, para alışverişlerini mercek altına alan Mali Polis, sabah saatlerinde bin polisin katılımıyla 15 ilde eş zamanlı baskın düzenledi. Dosyada adı bulunan 187 kişinin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, birçok ev, iş yeri ve şirket merkezinde arama yapıldı.

ÜNLÜ ŞİRKETLER

Ünlü firmalara da uzanan operasyonda, Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları’nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu da bulunuyor. Mali Polis'in dosyasında, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral’in isminin de olduğu bilgisine ulaşıldı. Meral'in daha önce de farklı bir soruşturma kapsamında arandığı, yurt dışına kaçtığı belirlenmişti.

60 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İş dünyasına yönelik FETÖ / PDY soruşturmasında haklarında gözaltı kararı bulunan 187 isimden, aralarında Faruk Güllüoğlu ve Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı

Ömer Faruk Kavurmacı Topbaş’ın kızı Kübra ile evli.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kızı Kübra Topbaş'la 2001 yılında evlenen Kavurmacı'nın evinde ve işyerinde arama yapıldığı öğrenildi.

ÖNEMLİ MARKALAR BÜNYESİNDE

Türkiye'nin önemli hazır giyim firmalarından Aydınlı Grup bünyesinde, Pierre Cardin, U.S. Polo Assn ve Cacharel gibi tanınmış markaları bünyesinde bulunduruyor.

Kadir Topbaş: Topçu Kışlası'nı yapacağız

Kaynak: Birgun.net