İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, darbe girişimi sırasında cuntacı askerlerle iş birliği yapan belediye çalışanlarıyla ilgili olarak, "İşin en ilginç yanı asker görümündeki teröristler def edildikten ve emniyetin olaya el koymasından sonra kendisi genel sekreterin yanına gelip oturuyor ve çay içiyor. Whatsapp’tan deşifre olunca kaçıyor. Sonra emniyet gözaltına alıyor. Bu iki hain maalesef beni sırtımdan bıçakladı" dedi.

Kadir Topbaş: Tespit ettik ve işten attık

Belediyede 309 kişinin işine son verildiğini aktaran Topbaş, "Çok hassas bir tarama yaptırıyoruz. 309 kişinin ilişiği kesildi. Diğerleri devam ediyor, edecek.Yargısız infaz yapmamamız, adil olmamız lazım. Bize gelen 600’ün üzerinde ihbar var. Maalesef böyle günlerde aralarında husumet olanlar da birbirlerini ihbar ediyor. Dikkat ediyoruz. Suçlu olan hesabını verecek ama kurunun yanında yaş yanmamalı" diye konuştu.

Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Kadir Topbaş'ın açıklamalarından:

Kamu kurumlarında FETÖ’cüler ya da bağlantılı olduğu tespit edilen kişiler görevden alınıyor. Gözaltılar devam ediyor. Belediyede şu anda kaç kişi görevden uzaklaştırıldı?

Çok hassas bir tarama yaptırıyoruz. 309 kişinin ilişiği kesildi. Diğerleri devam ediyor, edecek.Yargısız infaz yapmamamız, adil olmamız lazım. Bize gelen 600’ün üzerinde ihbar var. Maalesef böyle günlerde aralarında husumet olanlar da birbirlerini ihbar ediyor. Dikkat ediyoruz. Suçlu olan hesabını verecek ama kurunun yanında yaş yanmamalı.

Belediye içinden de askerlerle işbirliği yapan personelin olduğu ortaya çıktı. Kendinizi ihanete uğramış hissediyor musunuz?

Darbecilerle temas kuran Mehmet Tunç diye bir hain. Sivil savunma genel sekteriydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden bu yana bizimle çalışıyordu. Bilgisi, tecrübesi var diye tuttuğumuz, güya bize saygılı olduğunu zannettiğimiz bir adam, ama hain. Kamera kayıtlarında askerleri belediye önünde karşılıyor, içeri alıyor. Güvenlik görevlilerimizi, askeri içeri almaları için ikna etmeye çalışıyor.

Olaydan bir ay önce de bir albaya buraları gezdiriyor, AKOM’a (Afet Koordinasyon Merkezi) bile götürüyor. Whatsapp’tan yazışmaları da deşifre oldu. Yazışmalarda “Size belediyeyi teslim edeceğim. Bana bir şey yapmayın” diyor. Bu hainin oğlu da (Ömer Tunç) Eyüp’teki lojistik merkezde müdürlük yapıyor. Günde 300 bin kişiye yemek yapılıyor burada.

O gün 10 bin kişilik yemek siparişi verdiriyorlar. Ve işin en ilginç yanı asker görümündeki teröristler def edildikten ve emniyetin olaya el koymasından sonra kendisi genel sekreterin yanına gelip oturuyor ve çay içiyor. Whatsapp’tan deşifre olunca kaçıyor. Sonra emniyet gözaltına alıyor. Bu iki hain maalesef beni sırtımdan bıçakladı

Kaynak: Birgun.net