ZEYNEP KURAY zeynokuray@hotmail

Barış için Kadın Girişimi (BİKG), Diyarbakır Sur’da bodrum katlarında mahsur kalan insanlar için 24 saatlik bir yaşam koridorunun açılması ve bu koridorun başında bağımsız bir heyetin hazır bulunması için İstanbul Kadıköy Süreyya Operası önünde insanlık koridoru oluşturdu. “Yaşama karşı ölümü dayatanlara hayır diyoruz” diyen kadınlar, Sur’daki devlet ablukasına karşı bugün Diyarbakır’da olacaklar.

Kadıköy Barış Bloku’nun 200 gündür barış nöbeti tuttuğu Süreyya Operası önünde bir araya gelen Barış için Kadın Girişimi üyelerinin, polis ablukası altında gerçekleştirdiği eylemde, “ Sur’da her yerde yaşamdan yanayız”, “ Ablukadan çıkanları bağımsız heyet karşılasın”, “ Yaşam” dövizleriyle insanlık koridoru oluşturuldu. Bu şekilde 10 dakika sessiz eylem gerçekleştiren BİKG’li kadınlar adına açıklamayı Nermin Sınar okudu. Diyarbakır Sur’da şu anda 10 yaşından küçük çocukların da aralarında bulunduğu onlarca insanın binaların bodrum katlarından yaşam çağrısı yaptığını vurgulayan Sınar, yaşatmak için çaba harcayan kadınlar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, Avrupa Birliği parlamenterlerin haftalardır sürdürdüğü girişimlerin, devletin güvenlikçi politikalarına çarpıp durduğunu söyledi. Sınar, “24 saat açık tutulacak bir yaşam koridorunun oluşturulmasını ve bu koridorun başında bağımsız bir heyetin gözlemci olarak bulunmasını istedi.

***

Sivillerden haber alınmıyor

Diyarbakır Sur’da ablukanın 90’ıncı gününe girildi. Bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu 200 sivilin mahsur kaldığı Sur’da yine Tank ve toplarla yapılan bombardımanın sesleri yankılanırken, saldırı altında bulunan sivillerden haber alınamıyor.


Kaynak: Birgun.net