ZEYNEP KURAY

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Taksim’e akın eden on binlerce kadın, Fransız Konsolosluğu’ndan Tünel Meydanı’nda yürüdü. İstiklal Caddesi’ni adeta mor rengine boyayan kadınlar, erkek egemen sistemine, “Emeğimiz, bedenimiz, cinselliğimiz bizim” mesajını verdi. İstanbul Feminist Kolektifi öncülüğünde Taksim’e akın eden on binlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 14’üncü Feminist Gece Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Mor bayrakları ellerinde Fransız Konsolosluğu’ndan Tünel Meydanı’na yürüyen kadınlar, hep bir ağızdan erkek egemen politikalarına, savaş ortamıyla tacizle, nefretle, şiddetle örgütlenen erkeklere karşı hayatlarını savunacaklarını vurguladılar.

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Sebahat Tuncel ve çok sayıda kadın siyasetçinin ön saflarda yerini aldığı yürüyüşte, mor renkteki “Emeğimiz, bedenimiz, cinselliğimiz, kurtuluş için Feminist mücadele” yazılı pankartın arkasında yüründü. Kadınlar hep bir ağızdan, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor”, “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’’, ‘’Devlet elini bedenimden çek’’ sloganları attı.

Dayanışmayı büyütüyoruz!
Türkçe ve Kürtçe okunan basın açıklamasında, ‘’8 Mart 2015’ten bugüne, biz kadınlar evde, işte, okulda, sokakta, hayatlarımızı ve haklarımızı savunmaya devam ediyoruz. Aileye, erkek patronlara ve erkek devlet şiddetine karşı mücadelemizi ve dayanışmamızı artırdık. Alanlarımızın kısıtlanmasına, süren erkek egemen politikalara, savaş ortamına, erkek şiddetine karşı hayatlarımızı savunuyoruz, kadın dayanışmasını büyütüyoruz” denildi.


Kaynak: Birgun.net