Meclis Boşanma Komisyonu'nun raporuna karşı kadın örgütleri bugün saat 15.00'te Beşiktaş'ta bir araya geliyor.

Uzun yıllar süren mücadeleler sonucu kazanılan kadın ve çocuk haklarını geri almayı ‘öneren’ raporu tanımadıklarını dile getiren kadınlar, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'nun çağrısıyla birçok ilde sokağa çıkıyor.

''Hayatımız bizim, boşanma komisyonu raporunu tanımıyoruz!'' başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ağızlarını her açtıklarında kadınlara hayatı dar ettiler. Her sözleriyle bizi sokaktan, işten, meclisten, okuldan evlere göndermeye çalıştılar. Şimdi de boşanmayın diyorlar, boşanmamızı engellemek için ellerinden gelen ne varsa yapıyorlar. Şiddet yuvası olan evlere bizi mahkum etmeye çalışıyorlar. Meclis çatısı altında kurulan boşanmaları araştırma komisyonu, kadınlar olarak bugüne dek mücadelemizle kazandığımız tüm hakları gasp etmeyi amaçlıyor.

Ama bir şey unutuyorlar: biz canımızı sokakta bulmadık! Eğer hala yaşıyorsak, canımıza kast eden her türlü politikanıza rağmen, savaştan, muhafazakarlıktan, ırkçılıktan beslenen tüm erkek egemen uygulamalarınıza rağmen bizler hala hayattaysak bu, mücadelemiz sayesindedir. Biz, canımızı sokakta bulmadık, ama mücadelemizi sokakta var ettik! Sizden, haklarımıza yöneltilen saldırılarınızdan, canımıza kast eden tehditlerinizden korkmuyoruz! Bizler, öncekilerde olduğu gibi, boşanma komisyonu yoluyla yapmaya çalıştığınızın da farkındayız. Komisyonu tanımıyoruz!''

Kaynak: Birgun.net