Bisiklet dünyasının kararlı duruşu ve tek vücut haline gelmesi ünlü bisiklet firması Specialized’a geri adım attırdı.

Velespitim'in haberine göre, California merkezli firma yakın zamanda “Playboy” adını verdiği ve sınırlı sayıda ürettiği elektrikli bisikletini tüm Dünya’ya duyurdu. Almanya Bisiklet Show’unda Playboy’un Playboy Tavşanı kılığındaki modeller eşliğinde tanıtılması bisiklet severleri harekete geçirdi. Sosyal medyada dev gibi büyüyen tepkiler sonucunda Almanya’da yaşanan seksist tanıtımdan dolayı firma özür dilerken, bu yaşananların uluslararası tanıtım kampanyasının bir parçası olmadığını ve Almanya’daki marka temsilcilerinin genel merkeze danışmadan böyle bir karar aldıkları belirtildi.

12 ay önce Specialized Pazarlama Sorumlusu olan Slate Olson yaptığı açıklamada markanın kadın bisikletçiler sayesinde bu kadar güçlü olduğunu ve hiçbir sebepten dolayı hiçbir ülkede kadının metalaştırılmasının bir parçası olmayacaklarını belirtti.

Bu açıklamalar büyük bir kitle tarafından samimi bulunmadı. Çünkü Specialized’in e-bike modeli için “Playboy” ifadesini kullanması bile kadınların nesnelleştirilmesi için başlı başına yeterli bir durum. Kamu oyunda zıt görüşlü olan taraflar da mevcut. Bu ismin seçilmesinde sadece basit bir nüktedanlık olduğu ve tanıtımda görev alan kadınların da bu sempatikliği artırdığını düşünenler de var. Oldukça subjektif olan bu konunun çok uzamayacağını düşünüyoruz. Tek isteğimiz duruşu, insana ve çevreye kazandırdıklarıyla araba ve motor gibi fosil yakıt kullanan araçlardan ayrılan bisikletin tanıtım aşamasında da bu farklılığı kadın modeller kullanmayarak sembolize etmesidir.

Kaynak: Birgun.net