Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ( KCDP), kadın hareketinin 10 temel mücadele alanı başlıklı bir açıklama yayımladı. Türkiye’de yaşanan ölümlere dikkat çekilen açıklamada, “Kadınların hayatında bundan önce de hiç eksik değildi. Kadınlar belli gerilimleri her zaman erkeklerden farklı yaşıyor. Kadınlar erkeklerin hiç yaşamadığı bir gerilimler yaşıyor. En temel hak yaşamak için ve aslında mücadele ederek kazandıkları tüm modern hakları için direnmek zorunda kalıyor” denildi.

KCDP, kadın hareketinin 10 temel mücadele alanı başlıklı bir açıklama yayınlayarak, “Direnmeyi tecrübe etmiş birbirinden farklı çok sayıda kadının, öğrendiklerini kendi hayatları için kullanma yeteneği ile kurtulabiliriz” denildi.

‘IŞİD zihniyetiyle kadın cinayetleri arttı’
Kadınların şiddete karşı kendi hayatlarına yön verdiğinin belirtildiği açıklamada, “Birbirinden farklı çok sayıda kadının bu direnişi, kadın haklarını toplumsallaştırdı ve asla yalnız bırakmayan kadınlarla birlikte önemli bir mücadele deneyimi yarattılar” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Yeni Havva istemeyen, eski Adem’i savunan, neredeyse İŞİD’e yakın bir erkek egemenliğinin temsilcisi siyasetin yönettiği koşullarda, kadın cinayetleri durmadı, artarak devam etti. Son bir yılın savaş ve çatışma ortamında ise hayat daha da zorlaştı, kadın cinayetleriyle birlikte, başta cinsel şiddet olmak üzere her tür hak ihlali arttı, her yer güvensiz hale geldi. Bir matruşka gibi iç içe geçen sorunları yaşanmaya başladı” denildi.

‘Direnerek kurtulabiliriz’
Darbe girişimin ardından alınan OHAL kararı sonrası linç kültürünün ve cinsiyetçi söylemin arttığı vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Direnmeyi tecrübe etmiş birbirinden farklı çok sayıda kadının, öğrendiklerini kendi hayatları için kullanma yeteneği ile kurtulabiliriz.''

Kaynak: Birgun.net