SERBAY MANSUROĞLU / [email protected]

Karaman’daki 8 ila 10 yaşlarında 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan Muammer B.’ye ilişkin iddianame kabul edildi. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, Ensar ve KAİMDER yurtlarında yaşanan tecavüz 2012-2015 yılları arasında devam etti. Dört yıl boyunca kimsenin duymadığını iddia ettiği korkunç olay yurtlar dışına da taşmış. Davanın ilk duruşması 20 Nisan’da görülecek.

BirGün’ün ulaştığı iddianamede, 8 çocuğun kesin şekilde tecavüze uğradığı 2 çocuğun ise vaka üzerinden uzun zaman geçtiği için tecavüzün kesin olarak ispat edilemediği, ancak gerçekleşmiş olma ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edildi.

Yurtlarda ve evlerde

Söz konusu tecavüz vakalarından 8’inin KAİMDER, 2 tanesinin Ensar Vakfı’na bağlı evlerde gerçekleştiği iddianamede ifade edildi.

İddianamede çocukların ve tecavüzcü sanığın ifadelerine de yer verildi. İfadelere yansıyan bilgilerde, tecavüz vakası 2012-2015 yılları arasında devam ediyor. Öğretmen Muharrem B. söz konusu dini vakıfların yurdunda bulunan öğrencilerin yatak odalarında nöbetçi olduğu dönemlerde defalarca öğrencilere tecavüz etti. Tecavüzcü aynı zamanda, zaman zaman çocuklara cinsel istismarda bulundu ve zorla porno izletti. Tecavüzcü Muharrem B. bazı zamanlar yurtta kalan öğrencileri çeşitli evlere alarak oralarda cinsel istismarda bulunmaya devam ettiği de bir başka ifade.

10 aile şikâyetçi

İddianamede dikkat çeken bir başka nokta ise, istismar edilen 10 çocuğun ailesinin de şikâyetçi olarak yer alması. Korkunç olay bir öğrencinin artık okula gitmek istememesi üzerine ortaya çıktı. Konya’ya bir psikiyatra götürülen öğrenci durumu doktoruna anlattı ve doktor ise aileye durumu bildirdi. Bunu üzerine aileler ise öğretmen hakkında şikâyetçi oldu.

***

CHP: Bu yurtları kim kiraladı?

CHP heyeti tecavüz skandalını araştırmak için Karaman’da incelemelerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve PM Üyesi Sera Kadıgil’in de içinde olduğu heyeti ilk olarak Vali Murat Koca ile görüştü. Ardından Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan ile görüştü. CHP heyeti temasları çerçevesinde söz konusu yurtların kimin tarafından kiralandığını ve neden denetlenmediğini sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık: Valilik ve MEB gerekli tedbirleri alıp bu evleri denetlemeliydi. Bu evleri kim tuttu? Temaslarımız kapsamında sorduğumuz bu soruya yanıt alamadık.

Burdur Milletvekili Mehmet Göker: Temaslarımızda sorularımıza yanıt alamadık. Ciddi ihmaller var.

Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt: Bu olay Karaman olayı değildir. Kızlarımız oğullarımız tehdit altında. Dindar ve kindar nesil yaratmanın son rezaletidir yaşanan. Laik, çağdaş ve bilimsel eğitime yine ihtiyaç var.

PM Üyesi Sera Kadıgil: Bu çocuklar yolda giderken şekerle kandırılmadı. İnançları gereği bu yurtlara güvenen insanların inancı da istismar edildi.

CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver: Olayı duyduğumuz ilk günden takipçisi olduk. Sonuna kadar takipçisi olacağız.

***

Skandal yeniden Meclis’te

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz çocuklara yönelik cinsel istismar ve tecavüz olaylarını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Yılmaz, 2002-2016 yılları arasında Türkiye’de cinsel istismara ve tecavüze maruz kalan çocuk ve gençlerin sayılarının açıklanmasını istedi.

***

‘Ensar Vakfı’nı karalamak için gerekçe olamaz’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da, Karaman’daki tecavüz skandalına adı karışan Ensar Vakfı’nı savunanlar kervanına katıldı. Ramazanoğlu Ensar Vakfı’nı, “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz” ifadeleriyle savundu.

Kaynak: Birgun.net