Videoda konuşan bir örgüt üyesi bazı öğrencilerin hava saldırılarında öldüğünü iddia ederek, "Çocuklarının ellerimizde olduğunu unutmasınlar" dedi.

Aynı Boko Haram üyesi, "Allah'ın izniyle 40 kız evlendi. Bazıları da hava bombardımanlarında öldü" ifadelerini kullandı.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Chibok kentindeki bir yatılı okula 14 Nisan 2014'te baskın düzenleyen Boko Haram militanları, 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı.

Boko Haram militanlarının kaçırdığı kız öğrencilerden 57'si kaçmayı başarırken 219'undan haber alınamıyordu.

'Batı tarzı eğitim günahtır'

160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2002'de kurulan Boko Haram örgütü, anlamı "Batı tarzı eğitim günahtır" demek olan silahlı bir grup. Afrika'nın en büyük petrol üreticisi Nijerya’nın bir İslam devleti olması için mücadele ediyor.

Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Örgütün eylemleri nedeniyle yaklaşık 2 milyon Nijeryalı, yerlerinden oldu. Nijerya'nın kuzeyinde varlık gösteren örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı (Al Jazeera Türk)

Kaynak: Birgun.net