Bakırköy'de 7 yıldır kaçak olarak faaliyet gösteren Marmara Forum AVM, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB)'ye şartlı bağış karşılığında yasallaştı.

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre, İBB Meclisi'nde önceki gün CHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık kabul edilen protokole göre Marmara Forum AVM'nin yönetimi Multi Otuzbeş İnşaat A.Ş, 33 bin 136 metrekarelik ofis alanı ile Bakıröy Metro İstasyonu bitişiğindeki 16 bin metrekarelik arsanın mülkiyetini, İBB'ye bağışladı.

Ayrıca, B Blok girişinde otoparkın en üst katında 100 araçlık otopark yeri İBB'ye ayrılacak. Protokole kapsamında, Marmara Forum Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu mevcut yapıların imar planı ile uyumunun sağlanması için üst ölçekli nazım imar planına ilişkin tadilat teklifi hazırlanarak Belediye Meclisi'ne sunulacak.

Protokolün İBB Meclisi'nde oylanmasından önce söz alan CHP'li Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Taner Kazanoğlu, “Kaçağın legal hale gelmesine Meclis ortak olmasın. Kurumsal bir hata yapıyoruz. Bundan sonra İstanbul'daki bütün kaçak yapılar için yol olur” dedi. Eleştirilere yanıt veren AKP'li Hukuk Komisyonu Başkanı Osman Gökçebaş da “Kararımız yargı denetimine açık” dedi.

Kaynak: Birgun.net