Kabataş yalanının en ateşli savunucularından olan Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar, tecavüz skandalıyla bilinen Ensar Vakfı'na sahip çıkarak BirGün'ü hedef gösterdi.


BirGün'ün Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerdeki 45 öğrenciye cinsel istismar uygulandığı haberi için "Çünkü dert ve tasa taciz ve tacizcilik değil dert dini hassasiyetleri olan bir kurumu rencide etmek" diyen Bayraktar bugün yayımlanan yazısında şunları kaleme aldı:

"En son vukuat Ensar Vakfı üzerinden yaşandı. BirGün gazetesi, haber etiğini -ki bu etiğe sahip olduğunu hiç tecrübe edemedik- hiçe sayarak, büyük bir kuruma iftira atarak, yeni teferruat abilerinden öğrendiği habercilik ahlakı ile bir haber yaptı. Haber başından sonuna, çocuklara yönelik tacizi, tacizcileri değil vakfı hedef alan bir dille yazıldı, bu dille yayıldı. Ortada vahim bir durum var, ortada kabul edemeyeceğimiz bir durum var ama vahim durumun faili değil, hedeflenen bir vakıf lanetleniyor. Çünkü dert ve tasa taciz ve tacizcilik değil dert dini hassasiyetleri olan bir kurumu rencide etmek."

Kaynak: Birgun.net