ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD'nin, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmediğini söyledi.

ABD'nin 240'ıncı Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katılmak üzere eşi Holly Holzer Bass ile kente gelen Büyükelçi Bass'a, ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht eşlik etti.


Adana HiltonSA Oteli'nde gazetecilere açıklama yapan Bass, "Türkiye ile ABD arasında uzun ve sağlıklı bir ilişki var" dedi.

PYD'yi terör örgütü olarak tanıyıp tanımadıklarıyla ve IŞİD'le ilgili soru üzerine John Bass şunları söyledi:

"Koalisyon ülkeleri olarak IŞİD'e karşı İncirlik Üssü de dahil olmak üzere birçok yerden mücadelemiz sürüyor. Amacımız IŞİD'i en kısa zamanda geriletmek ve yenmek. IŞİD'e karşı başarı elde ediyoruz. Irak'ta yüzde 50, Suriye'de yüzde 20 toprak kaybetti örgüt. Ve daha çok yapacak işimiz var. IŞİD'e karşı savaşan grup ve grupları desteklemeye devam edeceğiz. Ve Türk hükümetiyle de sıkı çalışmamızı sürdüreceğiz. Ama diğer taraftan Türkiye'nin hassasiyetlerini anlıyoruz. PKK'ya çağrı yapmaya, silahlarını bırakması için, terörist aktivitelerini bırakması için ve politik müzakerelere dönmesi için çağrı yapmaya devam ediyoruz. Daha önce Washington'dakilerin söylediği gibi PYD'yi bir terörist organizasyon olarak kabul etmiyor ABD. PKK'yı bir terörist organizasyon olarak kabul ediyor ve PKK'nın saldırılarını kınıyor, ama buna karşın Türkiye'nin hassasiyetlerini anlıyoruz ve PKK'yı destekleyen organizasyonlara karşı hassasiyetlerini anlayışla karşılıyoruz."

Kaynak: Birgun.net