İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde balık avlamak için sahile inen Muhsin Alaca, ölmüş halde kayalıklara vuran caretta caretta buldu. Çok sayıda kişi, cansız hayvanla selfie çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Güzelbahçe’de işyeri bulunan Muhsin Alaca, balık tutmak için yolun karşısındaki dükkanından sahile inerek olta attığı sırada denizde kıyıya vurmuş Caretta Caretta gördüğünü belirterek şunları anlattı: “Muhtemelen yumurtlama dönemi olduğundan kumsal yer aramış ancak, bulamayınca kayalara vurmuş. Daha önce de yakınlarda iki tanesi kıyıya vurmuştu. Daha önce de Aliağa’da olmuştu. Koruma derneklerini aradık. Pazar günü olduğu için ulaşamadık. Yetkililerin gelip ilgilenmesi lazım, kaldırması lazım buradan.”

‘Ölü caretta ile selfie trafiği’

Kıyıya çıkartılan cansız caretta carettayı görenler merak ederek toplanmaya başladı. Cansız kaplumbağayla fotoğraf çektirme yarışına girenlerin kalabalığı, yoldan geçen sürücülerin de dikkatini çekti. Her geçen dakika aracını sağa çekerek gelenler kalabalığa katıldı.

İtfaiyeyle görüştüğünü aktaran Alaca, bir ekibinin gelerek cansız hayvanı alacağını söyledi.

Kısa süre önce Bodrum’da tur teknelerinde caretta carettalar, denizde birkaç tatilciyi ısırmıştı. Buna koruma altındaki carettalara yiyecek veren kişilerin hayvanların beslenme düzenini bozması neden oluyor. ()

Kaynak: Birgun.net