BirGün İZMİR

İzmir’de eğitimin gericileştirilmesi politikaları kapsamında üç ortaokul imam hatibe dönüşecek. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, ikisi Konak’ta, biri Karabağlar’da olmak üzere, üç ortaokulun imam hatibe dönüştürülmesine karar verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan kararın ardından İzmir’in Konak ilçesindeki Gültepe Ortaokulu’nın imam hatibe dönüştürülmesine karşı veliler, öğretmenler ve öğrenciler okullarına sahip çıkarak direnişe başladı.

Okul idaresinin imam hatip yapmak için uğraştığı okulda veliler, öğretmenler ve öğrenciler gerici uygulamaya karşı direniş kararı aldı. Mücadeleye devam etme konusunda kararlı olduklarını belirten veliler, başlattıkları imza kampanyasında şuana kadar 2 binden fazla imza toplandığı ifade etti.

Okul çıkışında bildiri dağıtan veliler ardından okul önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Veliler adına konuşan Gazi Keskin, "Bu gerici ablukaya karşı Gültepe halkı mücadelesine devam edecek. İzmir sıralamasında 10'uncu sırada olan okulumuzu imam hatibe çevirmeye çalışıyorlar. Bölgede başka imam hatip okullarının olması ve bu imam hatip okullarının boş olması bu durumun bir ihtiyaç temelinde olmadığının kanıtı" dedi.

Kaynak: Birgun.net