Belediye işçileri, İZBAN’ın Torbalı Hattı açılışına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı protesto etti. İşçiler Meclis'teki torba yasayı kabul etmeyeceklerini ve kıdem tazminatlarına dokundurtmayacaklarını dile getirirken, Bakan'ın çevresindeki AKP'liler işçilere saldırmaya kalktı.

soL'da yeralan habere göre, AKP'nin bakanları gittikleri yerlerde işçilerin tepkisiyle karşılaşmaya devam ediyor. Önceki gün DİSK’in Genel Kurulu’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun ardından bu seferde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İZBAN’ın Torbalı Hattı açılışında işçilerin protestosuyla karşı karşıya kaldı.

KADRO İSTİYORUZ
Belediye-İş İzmir 2 ve 3 No'lu Şubeler tarafından düzenlenen eylemde hükümetin kıdem tazminatını ortadan kaldırma, ulusal istihdam stratejisi ve kiralık işçi bürosu açma gibi politikaları protesto edildi. "Kıdem Tazminatıma Dokunma", "Taşeron İşçisi Olmayacağız" ve "İş Ekmek Yoksa Barış da Yok" sloganlarını atan işçiler kadrolu çalışmak istediklerini belirtti.

Protestoya müdahale eden AKP'liler işçilere saldırmaya çalıştı. Ancak sayıca kalabalık olan işçiler AKP'lilerin saldırı ve provokaasyonuna engel oldu.

Kaynak: Birgun.net