İzmir’de geçen hafta Gültepe Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesi için yapılan eylemin bir benzeri bu kez Yurtoğlu semtinde yapıldı.

Karabağlar ilçesine bağlı Yurtoğlu semtinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı öğrenci velileri okul önünde eylem gerçekleştirdi.

758 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 500’den fazla veliden toplanan imzalar İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Okul önünde toplanan ve ‘Okuluma Dokunma’ sloganları atan öğrenci velileri adına basın açıklaması okundu. Açıklamada İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve valiliğe çağrı yapılarak ‘Elinizi okulumuz çekin’ denildi.

Veliler adına yapılan açıklamada; ‘Bundan çok kısa süre önce okulumuzda toplanan sınırlı sayıda imzayla okulun imam hatibe dönüştürüleceğini öğrendik. Bu karar bir dayatmadır. Öğrenci velilerine, öğretmenlere, muhtarlara danışmadan alınan bu dayatmayı kabul etmiyoruz' denildi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun bölgedeki tek okul olduğunu ve 758 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen veliler, bu öğrencilerin 700’ünün okula yürüyerek geldiğinin altını çizdi ve öğrencilerin nereye gideceğini sordular. Açıklama, ‘Okulumuzun dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Her türlü itiraz yolunu ve demokratik protesto hakkını değerlendireceğiz. Okulumuza dokundurtmayacağız.’ sözleriyle son buldu.

Veliler ardından okuldaki velilerden toplanan 500’den fazla imzayı teslim etmek için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittiler.

İzmir’de geçtiğimiz yıl Buca ilçesindeki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu’nun imam hatip okuluna dönüştürülmesine veliler tepki göstermiş ve açılan davayı kazanmışlardı. Geçtiğimiz günlerde ise Gültepe Ortaokulu’nun dönüştürülmesine karşı yürüyüş gerçekleştirilmiş ve imza kampanyası başlatılmıştı.

Kaynak: Birgun.net