BİRGÜN - İZMİR

Polis cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi bırakılarak tehdit edilmesi bugün CHP Konak İlçe Örgütü tarafından protesto edildi. Son zamanlarda sıkça rastlanılan kafes uygulaması bugün yine erken saatlerden itibaren uygulandı. Konak Meydanı'nda bulunan Başbakanlık ofisi önü yeniden kafese alınarak vatandaşın geçişine kapatıldı. Konakta bir araya gelen CHP üyeleri siyah çelenk bırakmak istemelerine rağmen polis tarafından engellendi.

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak polisle yaşadığı tartışmanın ardından üyeleriyle birlikte kafesin önüne geçerek basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamada şunlara değindi:

''Bugün burada olmamızın nedeni, şehit cenazesinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun tehdit edilmesini protesto etmektir. Bizler o mermiyi bırakanı da bıraktıranları da çok iyi tanıyoruz. Bu nedenle bugün burada bir araya geldik ve başbakanlık ofisi önüne siyah çelenk bırakmaya geldik. Ancak genel başkanımızın önüne mermi koyanlara göz yumanlar, bu tehdite kayıtsız kalanlar, bugün karşımızda polisiyle tomasıyla barikatlarıyla dikilmekteler. Bizler bu organizasyonlara boyun eğmeyeceğiz. Bizler bu kolpalara pabuç bırakmayacak kadar cesaret sahibiyiz.''

Basın açıklamasının ardından üyeleriyle birlikte ilçe başkanı Başak, siyah çelengi kafesin içine koyarak alkışlarla saldırıyı protesto ettiler. Basın açıklamasının bitimiyle üyeleriyle birlikte eski başbakan Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle Bayraklı Adliyesi'nde bugün davası görülecek olan Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman'a desteğe gittiler.

Kaynak: Birgun.net