1 Mayıs'a sayılı günler kala, İzmir’de 7 işçi gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde ev ve dernekler Terörle Mücadele Polisleri tarafından basıldı. Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası İzmir Temsilciliği ve Alsancak Gençlik Kültür Evi'nin kapıları kırılarak içeride arama yapıldı.

Çiğli’de 1 Mayıs bildirisi dağıtan Ege İşçi Birliği'nden Kardelen Yoğungan ve Sonay Tezcan, dernek binasının önüne geldiklerinde Kardelen Yoğungan hiçbir gerekçe gösterilmeden savcılık kararı olduğu söylenerek gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Kocaer Direnişçisi Yücel Memiş de evinde gözaltına alındı.Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası'nın (TOMİS) Ege Bölgesi Başkanlığı'nı yürüten ve Ege İşçi Birliği’nden olan Cem Gümüş de sabah saatlerinde Manisa’da kaldığı evden gözaltına alındı. Gözaltı kararının “İşçileri örgütlemek, işçileri kışkırtmak” gibi suçlamalara dayandığı öğrenildi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası yöneticisi Fatma Alökmen’in gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilirken, işçi Ayla Subaşı ve Duygu Eylem Çağlar da sabah saatlerinde kaldıkları evlerden gözaltına alındılar.

Kaynak: Birgun.net