İzmir'de, bir otobüs firmasında servis şoförlüğü yapan evli ve 2 çocuk babası Tekin Batan, iddiaya göre perşembe günü sabah saatlerinde servis yaptığı sırada Murat Söğüt (30) ile yol verme meselesi yüzünden tartıştı.

Tartışmanın ardından Murat Sögüt aracıyla Tekin Batan'ı takip ederek otobüs terminaline geldi. Burada tekrar tartışan ikiliyi çevredekiler ayırdı.

Ancak taraflar akşam saatlerinde yine otobüs terminali içinde tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre darp edilen Murat Sögüt yakınlarına haber verdi. Bunun üzerine Tekin Batan da yakınlarını otobüs terminaline çağırarak beklemeye başladı.

Gece saatlerinde Murat Sögüt, yakınları Halil Özkaya (20) ve Adem Özkaya'yla (27) birlikte terminale geldi. İki grup arasında çıkan tartışma bu kez silahlı çatışmaya dönüştü.

Kavgada vücutlarına çok sayıda kurşun isabet eden Tekin Batan, 19 yaşındaki oğlu Mehmet Emir Batan, yeğeni Hasip Batan ağır yaralandı. Kavgada karşı gruptan Murat Sögüt ve Halil Özkaya darp edilerek, Adem Özkaya ise bıçaklanarak yaralandı.

Kavgayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından, yaralılar hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan Tekin Batan ile Hasip Batan yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Mehmet Emir Batan'ın da hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Zanlılar gözaltına alındı

Olaydan sonra otobüs terminalindeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, boş kovanlarda ve olay yerinde bulunan tabanca üzerinde parmak izi çalışması yaparken, tabancayı kimin ateşlediğini belirlemek amacıyla soruşturma başlattı. Öte yandan hastanelerde tedavileri tamamlanan Murat Sögüt ile Halil Özkaya gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Adem Özkaya'nın ise tedavisinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı belirtildi. Olayda yaşamını yitiren Tekin Batan ile Hasip Batan'ın yakınları büyük üzüntü yaşarken, cenazeler savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Birgun.net