İstanbul'da Avrupa mesaisi... Galatasaray, Lazio'yu ağırlıyor. Ligde hayal kırıklığı yaratan Aslan, İtalya'nın köklü takımı karşısında yara sarmak istiyor.

Santra öncesi kadrolar geldiğinde ev sahibi takım taraftarları şaşırıyordu. Seksenlerin sonunda sarı-kırmızılıların Avrupa'daki kaderini değiştiren Mustafa Denizli oldukça defansif bir kadro sahaya sürüyordu. Beşiktaş
Ona mâl olmuş her maç öncesi söylediği "şansımız yüzde 51" söylemi hatırlanınca, bu 11 karşılaşmanın sanki Barcelona deplasmanında oynandığını düşündürüyordu. Kariyerinin sonundaki kurt teknik adam ya herru ya merru demiş, şansına güvenmişti. Her şey iyi güzel de peki ya düşeş gelmezse...

Santrayla birlikte Lazio topa hâkim olan taraftı. Çok yaslanan Galatasaray, ilk ciddi atağında golü bulduğunda dakikalar 12'yi gösteriyordu. Selçuk, savunma gerisine sarkan Donk'u bulmuş, Hollandalı futbolcu Sabri'ye 'al da at' demişti.

Golle birlikte yüklenmeye başlayan Roma ekibi, 19'da Matri ile tehlikeli geliyor, Denayer 'ben bu takımın stoperiyim' diye haykırıyordu. 22'de tabela eşitleniyordu. Hem de duran topla! Bu kadar savunmacı Milinkovic'e beş adımdan vurdurmuştu.



Galatasaray ne ileri gidebiliyor, ne de kalesini savunabiliyordu. Muslera eski takımına karşı direnmeye çalışıyordu. Sağolsun arkadaşları yakından uzaktan sürekli vurduruyordu....

Bu kadar defans oyuncusuyla takımın dengesi şaşmıştı. Planların çok da tutmadığı aşikârdı. İkinci yarı Denizli ne yapacaktı... Orta sahaya pas yapıp takımı rahatlatacak bir oyuncu şarttı!

Aynı 11 sahadaydı. Hal böyle olunca, ilk devredeki görüntü devam ediyordu. Lazio bastırıyor, Galatasaray ileride çoğalamıyordu. Yapılan sayısız pas hatası da cabasıydı.

Son çeyrekte günün etkisiz ismi Matri yerini Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu Klose'ye bırakıyordu. Hemen akabinde de Carole'nin yerine Olcan oyundaydı. Mustafa Denizli yine beklenilmeyeni yapmıştı.

89'da Denayer'in ortasına kafayı vuran Umut çerçeveyi bulamayınca, Lazio rövanş için istediğini aldı. Muslera olmasa, bu kadar defans oyuncusuna rağmen fark olabilirdi.

Galatasaray adına bu maçtan kalan tek sevindirici şey 1963'ten bu yana sahasında İtalyan takımlarına yenilmemek olsa gerek!

Kaynak: Birgun.net