İtalya'nın orta bölgesinde bulunan Perugia kentinin güneyinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Rai'ye göre depremin şiddeti 6.0.

Yerel saatle 03:36'da yaşanan deprem 10 km derinlikte meydana geldi.

@RaiNews airing video of damage in #Amatrice#terremoto#earthquakepic.twitter.com/dqsIjCNgt1

— Carlos Suarez (@CarlosWPLG) 24 Ağustos 2016

Depremin merkez üssünün Perugia'nın 76 km güneydoğusu olduğu bildirildi.

Bölgede yer alan Amatrice kasabasının Belediye Başkanı Sergio Perozzi, kasabadaki hasarın çok büyük olduğunu söyledi.

Perozzi devlet radyosu RAI'ye yaptığı açıklamada "Yolların tümü kapandı. Kasabanın yarısı yıkıldı. Enkaz altında kalanlar var. Toprak kayması nedeniyle bir köprü de yıkılma ihtimaliyle karşı karşıya" dedi.

ABD Jeolojik Araştırmalara Merkezi depremin merkez üssüne yaklaşık 170 km uzaklıkta bulunan başkent Roma'dan da hissedildiğini belirtti.

La Repubblica gazetesi bazı binaların 20 saniye boyunca sallandığını yazdı.

'Burada artık öyle bir kasaba yok'

Accumoli Belediye Başkanı Stefano Petrucci, gün ağarmasıyla birlikte karşılaştıkları manzaranın tahminlerinden çok daha kötü olduğunu söyledi. Petrucci, "İnsanlar enkaz altında ve yaşam belirtisi yok" ifadelerini kullandı.

İtalyan basını: En az 21 ölü!

Öte yandan uluslararası haber ajansları​ ölü sayısına ilişkin farklı sayılar aktardı. Rai News'ta yer alan habere göre depremde en az 21 kişinin hayatını kaybettiği doğrulandı. (BBC Türkçe, Guardian, Rai)

#terremoto bilancio provvisorio: 21 morti accertati. 10 a #PescaradelTronto 6 ad #Accumoli e 5 ad #Amatricepic.twitter.com/Ol0IzAEQJw

— Rainews (@RaiNews) 24 Ağustos 2016Kaynak: Birgun.net