İtalyan basınına yansıyan habere göre, yüksek mahkeme ilginç bir karara imza attı ve Roman Ostriakov isimli Ukraynalı bir göçmenin Cenova kentinde, 2012 yılında bir süpermarketten 4,07 avro değerinde peynir ve sosis çalmasının suç olmadığına karar verdi.

Süpermarkette alışveriş yapan bir müşterinin, Ostriakov’un hırsızlığını fark edip, yetkililere haber vermesiyle ortaya çıkan ve yargıya taşınan olay, dün yüksek mahkemede nihai karara bağlandı.

Ostriakov için ilk derece mahkemede yapılan yargılamada, hırsızlık suçundan dolayı 6 ay hapis ve 100 avro para cezası verilirken, geçen yıl istinaf mahkemesi de cezayı aynen onadı. Konuya bakan savcılığın, Ostriakov’un girişiminin bir başka müşterinin ihbarıyla teşebbüste kalması ve suçun tam olarak gerçekleşmemesi gerekçesiyle, Yargıtay’a yaptığı cezada indirime gidilmesi başvurusunu ilginç bir karara bağladı.

Buna göre, yüksek mahkeme, Ostriakov’un ihtiyaç zorunluluğuyla hareket ettiğine dikkati çekerek, "Yaşamsal beslenme ihtiyacını gidermek için az miktarda yiyecek çalmanın suç sayılamayacağı" kararına hükmetti.

Yargıtay, Ukraynalı evsizin alt derecedeki mahkemeden aldığı cezaları da kaldırdı.

Basında çıkan haberlerde, Yargıtay’ın Ostriakov hakkındaki kararın emsal teşkil edeceği de belirtildi. ()

Kaynak: Birgun.net