İsviçre bu hafta sonu basit gelir referandumuna gidiyor. Ülkede devletin karşı olmasına rağmen 100 bin imza toplayan referandum yanlıları İsviçre'de her vatandaşa ayda 2.500 frank (yılda 7.400 TL) ödenmesini istiyor. Cenevre'de "evet" yanlıları "Geliriniz karşılansa ne yapardınız?" yazılı 8 bin metrekarelik bir pankart açtı.

CNBC’nin haberine göre İsviçre bu hafta sonu referanduma gidiyor. Vatandaşlar herkese aylık 2.500 frank, (Yaklaşık 7.400 TL) vermeyi tartışıyor. Vatandaşlara verilecek maaş kişinin an itibariyle istihdam edilip edilmediğini önemsemiyor.

İsviçre refah seviyesi yüksek bir ülke. OECD verilerine göre yaşı 15-65 arası insanların yüzde 80’i iş sahibi. (OECD ortalaması yüzde 66)

ORTAMLAMA ÖMÜR 83 SENE

Ülkede ortalama ömür ise 83 sene. Referanduma gidecek İsviçre’de hane halkı geliri yıllık 35 bin 952 dolar. Bu rakam aylık 2.996 dolara denk geliyor

İsviçre’de 100 bin kişinin topladığı imza kampanyasıyla halk referanduma gitti.

İsviçre parlamentosu yasanın geçmesine karşı. Devlet yetkilileri herkese maaş dağıtmak ülke ekonomisine büyük bir yük getireceği görüşünde. Hükümet internetten yaptığı açıklamada oylamaya karşı olduğunu duyurdu.

Referandum sonucu için yargı yolu açık.

Kaynak: Birgun.net