HÜSEYİN ŞİMŞEK

Ankara’da 10 yaşındaki kız çocuklarına cinsel istismarda bulunan kütüphane görevlisi M.A’nın yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada Eğitim Bir-Sen üyesi olan kütüphane görevlisi, cinsel istismarda bulunduğu kız çocuklarının kendisini “Siyasi kimliği için” suçladığını öne sürdü. Eğitim Bir Sen üyesi olan okul müdür ve müdür yardımcısının da gelecek duruşmada memuriyetten atılan kütüphane görevlisi lehine tanıklık edeceği ortaya çıktı.

İstismar ilk değil

Kurtuluş İlkokulu’nda 10 yaşındaki kız çocuğunu okulun kütüphanesinde taciz ettiğine yönelik iddialar üzerine yargılanmaya başlayan M.A, Ankara 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmaya çıktı. Cinsel istismara uğradığı ifade edilen kız çocuğu, ikiz kardeşi ve tacize uğradığını ifade eden diğer kız çocukları, sanık dışarı çıkarıldıktan sonra mahkeme salonuna girdi. Çocuklar, ifadelerinin alındığı sırada gözyaşlarını tutamadı. Sakinleştirildikten sonra ifade verebilen çocuklar, yaşanan olayları, “Kütüphanede bizi kucağına alıyordu. Telefonundan açtığı kadın fotoğraflarını bize gösteriyordu” diye anlattı.

“Beni bilen bilir, çocuklara yakınım”

Hakkındaki istismar iddialarının yalan olduğunu öne süren M.A, “Ben öyle bir şey yapmadım. Çocukları zaten çok seviyorum. Bütün çocuklara karşı yakınım” savunması yaptı. Bu savunmaya karşılık, “Neden yakın olduğun çocukların hepsi kız çocuğu? Neden aralarında erkek çocuğu yok?” sorusunu soran aileye yanıt vermeyen M.A, “Beni bilen bilir. Siyaseten durduğum yerden yıpratılmaya çalışılıyorum” dedi.

Müdür ve yardımcısı sanık lehine tanık

27 Ekim’e ertelenen davada, tanıkların dinlenmesine karar verildi. Cinsel istismar olaylarının yaşandığı okulda kütüphane görevlisi gibi Eğitim Bir-Sen’li olan okul müdürü ve müdür yardımcısının, M.A’nın lehine tanıklık yapacağı ortaya çıktı.

Devlet memurluğundan atıldı

Sanığın tanık olarak gösterdiği okul müdür ve müdür yardımcısının, istismar olayının ortaya çıktığı ilk günlerde işlem yapmadığı ifade edildi. Aylarca konu görüşülmeden bekletilirken CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin girişimleri sonucunda art arda devam eden yazışmalarla disiplin soruşturması sonuçlandırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, ocak ayında meydana gelen cinsel istismar olayı ile ilgili süreci 5 Mayıs’ta sonuçlandırdı. Yüksek Disiplin Kurulu, “isnat edilen fiilin doğruluk kazandığı anlaşıldığından” Eğitim Bir-Sen üyesi kütüphane memuru M.A hakkında “Devlet memurluğundan çıkarma cezası” verdi.

Kaynak: Birgun.net