Kadın ve çocuk istismarına, pedofiliye meşruiyet kazandıran fetvalarıyla bilinen Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız; "Zamanın Sabrı" başlıklı konferans vermek üzere Sinop'a gitti. Sinop halkı Yıldız'ı protesto etti.

soL Haber Portalı'nın haberine göre, dün akşam saatlerinde Hükümet Konağı önünde toplanan grup, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığıyla düzenlenen Nurettin Yıldız konferansını protesto etti. Basın açıklamasını Sinop Barış ve Demokrasi Platformu adına Bilgin Bekiroğlu yaptı. Bekiroğlu, Yıldız’ın "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir", "Çalışan kadınlar, fuhuşa hazırlık yapan sürece destek veriyor" gibi çıkışlarını hatırlatarak, "Tüm bunlar cumhuriyet kazanımlarını enkaz olarak gören bir zihniyetin bilince çıkmasıdır. Bu kent buna izin vermeyecektir" dedi.

Yetkililerin ve kamu adına yetki kullananların anayasal sorumluluklarını hatırlamazlarsa, Sinop halkının laikliğe sahip çıkacağını vurgulayan Bekiroğlu şunları söyledi:

"Bahsi geçen organizasyonun Edirne’de, Muğla’da ve Antalya’da iptal edildi. Yerel mülki idareyi anayasal sorumlukla hareket etmeye çalışıyoruz. Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya’yı hem bu kente anayasanın en sorumlu temsilcisi olarak, hem de anne ve kadın kimliğiyle çocuklarına, geleceğine ve cumhuriyetin temel kazanımlarına sahip çıkarak Sinop halkının sesine kulak vermeye davet ediyoruz."

Grup, 12 Mayıs Perşembe planlanan konferansın iptal edilmemesi halinde, konferansın olduğu gün başka bir protesto gösterisi daha yapılacağı açıklandı.

Kaynak: Birgun.net