Kabinedeki sürpriz revizyonun ardından İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapılıyor.

Görevinden istifa eden Efkan Ala, koltuğunu Süleyman Soylu'ya devrediyor. İçişleri'ndeki tören öncesi Çalışma Bakanlığı'nda da devir teslim yapıldı. Süleyman Soylu, koltuğunu Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

Kulislerde Ala'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alındığı konuşulurken,Efkan Ala devri teslim töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Sayın bakanlarım, saygı değer milletvekillerimiz Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Ankara'ya teşrif eden değerli kardeşlerim, değerli basın mensupları, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bu günü bize bahşeden yüce Allah'a şükürler olsun. Ve benim ilk önce bu göreve, beni tevdii eden, bu görevi bana tevdii eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyorum.

Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileriyle destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız, gazi olarak hayatını devam ettiren arkadaşlarımız var. Bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye gibi zaman zaman sistemine, kayıtdışı darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkelerde Meclis desteğinin ve halk desteğinin yanı başımızda hissedilmesi her şeyden daha önemlidir.

(Sputnik)

Kaynak: Birgun.net