Ramazan’la beraber başlayan sağanak yağışlar haftasonuna kadar Türkiye’de bölge bölge devam ediyor. Bugünden sonra İstanbul’u terk edecek olan yağışlar doğu bölgelere doğru ilerlerken, hava sıcaklıkları yurdun genelinde mevsim normalleri civarında seyrediyor.

7-11 HAZİRAN İSTANBUL HAVA DURUMU

Sözcü'de yer alan habere göre, İstanbul bu haftayı 26 °c sıcaklıkla bitirirken bugünden itibaren yağmur beklenmiyor. İzmir’de de aynı şekilde bugünden itibaren yaz sıcaklıkları etkisini göstermeye başlıyor ve haftasonu sıcaklık değerleri 30 °c’ye kadar yükseliyor. Ankara’da ise yarın yağmurlu bir hava geçişi yaşanacakken perşembe gününden itibaren haftasonuna kadar güneşli ve 25-26 °c’lerde hava sıcaklığı yaşanıyor.

Yurt genelinde ise çarşambadan itibaren Kuzey bölgelerinde yağış görülürken Güneydoğu Bölgesi’nde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günü yurdun batı ve iç kesimleri parçalı bulutlu olurken sağanak yağış doğu kesimlerde devam edecek. Cuma günü yağışlar Akdeniz ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkisini sürdürecek. Bu hafta Türkiye’de genel durum ise şöyle:

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 7-11 HAZİRAN YURT GENELİ İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNİ

7 HAZİRAN HAVA DURUMU
İSTANBUL: Gök gürültülü ve sağanak yağışlı 22°c
ANKARA: Kısmen güneşli 25 °c
İZMİR: Sağanak yağış veya gök gürültülü sağanak yağışlı 28°c

Kaynak: Birgun.net