Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınında bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişi yaralandı.

75. Yıl Polis Merkezi yakınına bırakılan bombalı motosiklet saat 15.45 sıralarında patlatıldı. Patlamanın hemen ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Patlamada yaralanan 10 kişi ambulanslarla çevre hastanelere sevkedildi. Yaralananların durumunun ağır olmadığı öğrenildi.
Patlama sonrası çevredeki çok sayıda evin camları kırıldı. Araçlarda da hasar oluştuğu görüldü.

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor.
Saldırının hemen ardından yaşananları çevredeki vatandaşlar cep telefonları ile çekip sosyal medyada paylaştı.

VALİ ŞAHİN: BOMBALI MOTOSİKLETİN PATLATILMASI SONUCU 10 VATANDAŞIMIZ YARALANDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenibosna'daki saldırıyla ilgili olay yerinde açıklama yaptı. Şahin, "Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı" dedi. Şahin, yaralılar arasında durumu ağır olan kişinin bulunmadığını belirtti.

Patlamanın saat 15.45 sıralarında gerçekleştiğini belirten Şahin, "Bombalı bir motosikletin park edilmesi ve patlatılması sonucu saldırı meydana gelmiştir. 10 yaralımız vardır. Tedaviler devam ediyor. Olayın oluş şekli konuyla ilgili örgüt bağlantısı ve örgütün hangisi olduğu yönünde çalışmalar devam ediyor. Polislerimizden yaralımız yok. Vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri açısından uyarılara uymasını bekliyoruz" diye konuştu.

"UYARILARA UYMALARINI ÖZELLİKLE BEKLİYORUZ"
İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bu tür olaylarda her zaman en ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız. Ola ki ikinci bir tuzaklanmış bomba olabilir veya başka bir niyet olabilir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmaları ve kendi güvenlikleri açısından uyarılara uymalarını özellikle bekliyoruz" ifadesini kullandı.

"HER TÜRLÜ TEDBİR ALINIYOR, ALINMAYA DEVAM EDİYOR"
Şahin, "Son 1 yıldır Türkiye'de 20 Temmuz olayları başladıktan sonra 2015'te İstanbul'da azami derecede tedbirlerimizi artırdık. İstanbul'daki patlamalardan sonra daha bir dikkatle tedbirlerimizi uyguluyoruz. Bu konuda gerçekten arkadaşlarımız, emniyet personelimiz bütün kademeleriyle, müdürümüz başta olmak üzere herkes canla başla mücadele ediyorlar, çalışıyorlar. Dolayısıyla İstanbul'da şundan emin olunsun ki elimizden gelen her türlü tedbir alınıyor, alınmaya devam ediyor. İmkanlar arttıkça bu tedbirler de daha fazla artırılacaktır" diye konuştu. ()


Patlama sonrası ilk görüntüler:

Kaynak: Birgun.net