İBB'den yapılan açıklamada geçen yıl denizi kirleten gemilere 1,8 milyon lira ceza kesildiği bildirildi. Mart ayından itibaren Multikopter ve Drone'larla denetim yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl İstanbul Boğazı'nı ve denizi kirleten gemilere toplam 2,8 milyon lira ceza kesti.

DRONE'LAR DEVREYE GİRECEK

'da yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, İstanbul Boğaz'ından geçen gemi sayısının yıllık 55 bini bulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"2015 yılı itibariyle 28’i Türk bayraklı olmak üzere 90 gemiye cezai müeyyide uyguladık. Bunun karşılığında 2 milyon 814 bin lira ceza kestik. 3 denetim ekibimiz var. Bu gemilerimiz hızlı, manevra kabiliyeti yüksek ve teknolojik açıdan her türlü özelliği barındırıyor. Ekiplerimiz 24 saat esasına dayanan denetim uygulamaları yapıyor. Herhangi bir kirlilik tespit edildiğinde bu fotoğraflanıyor, kamera kaydı ve numune alınıyor. Daha sonra laboratuvarlarımızda alınan numuneler inceleniyor. Eğer standart değerler üzerinde bir kirlilik oluşturuyorsa yine kirletici geminin özelliğine, büyüklüğüne göre mevzuatta karşılığı olan cezai müeyyide uygulanıyor. İhtiyaca göre program dahilinde helikopterle denetim yapıyoruz. Mart başından itibaren Multikopter, Drone cihazlarla da inşallah denetim yapacağız, ekibimizin eğitimine başladık."

Kaynak: Birgun.net