İstanbul Bağcılar'da içinde yolcular da bulunan otobüs Emniyet'i alarma geçirdi. Otobüste yapılan incelemede yolcularının IŞİD'e yönelik operasyonda tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Ebu Hanzala'ya yakın isimler olduğu belirtildi. GBT sorgusu yapılan bu kişiler serbest bırakıldı. Otobüs trafik kanununa muhalefetten alıkonuldu.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, Bağcılar'daki bir otobüste terör örgütüyle bağlantılı kişiler olduğu yönünde ihbarda bulunuldu.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, durdurdukları otobüsü Kirazlı Mahallesi'ndeki bir benzin istasyonuna çekti.

Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet, Güvenlik Şube ile Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi.

Ekipler, yolcuların GBT sorgusunu yaparken, otobüste de arama gerçekleştirildi.

Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı belirtilen otobüs, muayenesi olmaması ve malzeme eksikliğinden dolayı trafik ekipleri tarafından bağlandı.

Ebu Hanzala'ya yakın isimler

Bu arada cihatçı IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan yaklaşık 8 ay sonra tahliye edilen Ebu Hanzala olarak bilinen Halis Bayancuk'a yakın kişiler olduğu öğrenilen yolcuların, yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasında herhangi bir duruma rastlanmadı.

Grup GBT sorgularının ardından serbest bırakıldı. Grubun bir iftar programına katılmak üzere Ankara'ya gittikleri iddia edildi. ()

Kaynak: Birgun.net