Beyazıt Vezneciler'de polis otobüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. Park halindeki bir araçta meydana geldiği belirtilen patlamada ilk belirlemelere göre 1 ölü 14 yaralı var. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevkedildi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada 7'si polis 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 yaralı olduğunu ve patlamanın bombalı araç saldırısıyla gerçekleştiğini belirtti.

Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi.

İKİNCİ PATLAMA DOĞALGAZDAN

İstanbul’da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt'ta patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler istasyonu kapatıldı.

Vezneciler'de Çevik Kuvvet ekibinin geçişi sırasında meydana gelen patlama nedeniyle İstanbul Üniversitesi'nde bu gün gerçekleştirilecek tüm sınavlar iptal edildi.

Duyuru, Patlama yerine çok yakın noktada bulunan İstanbul Üniversitesi'nin resmi twitter hesabından "Beyazıt ve Laleli Yerleşkelerimizde 07.06.2016 Salı günü gerçekleştirilecek olan sınavlar daha sonra açıklanacak bir tarihe ertelenmiştir" diye ilan edildi.


Kaynak: Birgun.net