İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 hakim ve savcı, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan İstanbul'da görev yapan 67'sinden 45'ini gözaltına aldı.

Savcılıktaki işlemleri sona eren 18 hakim ve savcı, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli 27 hakim ve savcının savcılıktaki ifade verme işlemi ise sürüyor. Şüpheliler hakkında 'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma' suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 22 hakim ve savcıyı arama çalışmaları ise devam ediyor.

67 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Bu arada, hakim ve savcıların adliyedeki odaları ile ikametlerinde arama yapıldı. Bakırköy Adalet Sarayı'ndan 8, Büyükçekmece Adliyesi'nden 1, Küçükçekmece Adliyesi'nden 1, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden 4, Bölge Adliye Mahkemesi'nden 2, İstanbul Adliyesi'nden 26, Anadolu Adliyesi'nden 9, Silivri Adliyesi'nden 2 ve Bölge İdare Mahkemesi'nden de 14 olmak üzere 67 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net