İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ulaşımı sağlayacak metro hattı 6 ilçeden geçecek. Metro hattında 13 istasyon yer alacak.

Yeni Havalimanı'na erişimi kolaylaştırmak için yapılması planlanan 13 istasyonlu metro hattı projesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üstlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yeni havalimanının raylı sistem bağlantıları olacak Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı ile Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro hatları, bakanlık tarafından yapılacak.

Sabah'ın haberine göre, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek metro hattının proje bedeli toplam 4 milyar 845 milyon lira olarak belirlenirken, proje İstanbul trafiğine de nefes aldıracak.

66 kilometre uzunluğunda

Toplam 66 kilometre uzunluğunda olacak metro hattı Gayrettepe Yeni Havalimanı ve Yeni Havalimanı Halkalı yönünde 33'er kilometre olarak planlandı.

30 dakikaya inecek

Projenin hayata geçmesiyle şehir merkezi ile Yeni Havalimanı arasında ulaşım metro hattı ile 30 dakikaya düşecek.

13 istasyon yer alacak

Metro hattında toplam 13 istasyon yer alacak. 7 istasyonluk ilk etap 2016-2018 tarihleri arasında ve 6 istasyondan meydana gelen 2. etap ise 2018-2021 tarihleri arasında tamamlanacak.

Durak sırası nasıl olacak?

Metro hattı durakları ise şöyle sıralanacak: Gayrettepe, Kağıthane, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, Yeni Havalimanı 2, Yeni Havalimanı 1, Arnavutköy 1, Arnavutköy 2, Kayaşehir Metrokent, Olimpiyatköy, Halkalı Stadı, Halkalı.

Kaynak: Birgun.net