Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korumalarının Washington’daki protestoları anlamsız seslerle bastırma çabasının ardından İstanbul Üniversitesi öğrencileri bugün Beyazıt'ta merkez kampüste uzun süredir devam eden polis ve ÖGB ablukasına Erdoğanca seslendi.

Sözcü öğrenci, okulun başından beri afişlerinde Saray ve AKP olmadığını söyleyerk ÖGB ve polisin bu afişlere müdahale ettiğini söyledi. Sözcü öğrenci şu ifadeleri kullandı: "Siyaseten bir özgürlüğümüz yokmuş gibi, eleştiri özgürlüğümüz yokmuş gibi davranıyorlar ama niyetleri farklıymış. Biz bilmiyorduk, iki gün önce öğrendik. Meğer bizim dilimizi anlamıyorlarmış. ABD'de korumalarıyla farklı bir dil konuştuklarını öğrendik. Şimdi biz de bu üniversiteye AKP'yi sokmayacağımızı, cumhurbaşkanını o koltukta görmek istemediğimizi gür bir şekilde onların dilinde aktarıyoruz. Şimdi Erdoğanca konuşuyoruz!"

Bu açıklamanın ardından öğrenciler hep bir ağızdan Erdoğan'ın korumalarının çıkardığı sesleri çıkartarak tepkilerini dile getirdiler.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri bugün Beyazıt'ta merkez kampüste uzun süredir devam eden polis ve ÖGB ablukasına Erdoğanca seslendi.

Posted by Gençlik Muhalefeti on Thursday, March 31, 2016Kaynak: Birgun.net