SERBAY MANSUROĞLU- [email protected]

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul il genelinde bulunan kamu kurumlarından toplam 1160 gönüllü arıyor. Emniyet Müdürlüğü’nden İstanbul Valiliği aracılığıyla ilçelere gönderilen yazıda her ilçeden 30 kişi istendi. Okullara da gönderilen ve öğretmenlerin isimlerinin istendiği yazıda öncelik gönüllülere verildi. Gönüllü çıkmaması durumunda ise görevlendirme yapılacağı belirtildi.

Sayısı 1160’ı bulan personelin ise ne iş yapacağı sır gibi saklandı. BirGün’ün ulaştığı İstanbul Valiliği Basın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri yazıdan haberdar olmadıklarını belirtti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Medya ve Halkla İlişkiler -Protokol Daire Başkanlığı yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapılmayacağını ifade etti.


Cumaya kadar bildirin

İstanbul Valiliği İl yazı İşleri Müdürlüğü’nün 26 Ocak tarihli ve Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir imzalı 39 ilçe kaymakamlığına gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: İlçenizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden gönüllülük öncelikli olmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü birimlerinde geçici görevle çalışacak en az 30 kişinin görev ünvanlı tam isim listelerinin 29.01.2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Valiliğimize gönderilmesini rica ederim.


Kaynak: Birgun.net