D-100 Karayolu Okmeydanı ayrımında yol kenarındaki çitlere bağlanmış pankart ve pankartın ucundaki piknik tüpü yolun uzun süre kilitlenmesine neden oldu.

Bomba imha uzmanı pankartı ve şüpheli paketi fünye yerleştirerek patlattı. Çalışma sırasında trafik yoğunluğu oluştu. Aynı dakikalarda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de intihar girişimi vardı.

D-100 Karayolu Ankara istikameti Okmeydanı yol ayrımında saat 06.30 sıralarında çitlere bağlanmış pankart ve pankartın ucunda sarılı bir piknik tüpü olduğunu görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, pankartın bulunduğu yolu trafiğe kapatarak, bomba imha uzmanı çağırdı. Pankartın yakınındaki otobüs durağında bekleyen yayaları ise alandan uzaklaştırdı. Bazı yurttaşlar ise durakta beklemeye devam etti.

PATLATMA SIRASINDA D-100 KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Bomba imha uzmanı sinyal kesici (Jammer) ile yaklaşarak pankarta fünye yerleştirdi. Okmeydanı yan yolu trafiğe kapatan polis ekipleri, pankarta fünye yerleştirildikten sonra D-100 Karayolu Ankara istikametini de bir süre araç trafiğine kapattı. Büyük gürültüyle patlatılan piknik tüpü ve pankartta bomba izine rastlanmadı. Patlamanın ardından D-100 karayolu Ankara istikameti yeniden açıldı. Ancak, uzun süre trafik yoğunluğu yaşandı. ()

Kaynak: Birgun.net