AKP’nin dilinden düşürmediği ‘ecdad sevgisi’ rantın ve talanın önünü kesmeye yetmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) hizmet binasında yer alan panoramik İstanbul fotoğrafında tarihi yarımadanın nasıl talan edildiğini kanıtlar nitelikte. Panaromik fotoğrafta Sultan Ahmet Camisi'nin arkasında bulunan binaların fotoğraftan çıkarıldığı ortaya çıktı.

AKP döneminde İstanbul tarihinin yandaşlara peşkeş çekildiğini ve tarihi mirasın yağlamandığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuya ilişkin açıklama yaptı.

AKP'nin İstanbul’u getirdiği halden utandığını ve İBB binasında yer alan fotoğraf ile şu andaki İstanbul’un ilgisi olmadığını ifade eden Tekin, şunları söyledi: ''Silueti bozulmuş, binlerce yıllık tarihi eserleri “üç beş çanak-çömlek” olarak ifade edilmiş, Ayasofya ve Sultan Ahmet Camilerinin güzelim görüntüleri yandaşlara peşkeş çekilmiş, yeşili katledilmiş bir İstanbul fotoğrafı yerine, bu görüntülerle ilgisi olmayan İstanbul fotoğrafının kullanılmasının nedeni nedir? Bu sorunun yanıtı çok basit: AKP, İstanbul’u getirdiği halden artık utanmaktadır ve bunu gizlemeye çalışmaktadır. Son Fetih kutlamalarında Fatih sultan Mehmet’in isminin neredeyse hiç geçmemesinin nedeni de budur. Ecdadın yüzüne bakamayacak durumdalar. Hadi madem bizden, halktan utanmıyorsunuz, dilinizden düşürmediğiniz ecdaddan utanın!''

Kaynak: Birgun.net