İsrail Çevre Bakanı Avi Gabbay, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Avigdor Lieberman'ı İsrail Savunma Bakanı yapmasının ardından istifa etti.

İsrail Çevre Bakanı Avi Gabbay, görevinden istifa etti. Gabbay, istifa konuşmasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki gösterdi. İsrail'de en önemli bakanlığın savunma bakanlığı olduğunu söyleyen Gabbay, İsrail Savunma Bakanlığı'na Avigdor Lieberman'ın getirilmesinin kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, Lieberman'ın göreve getirileceğinin konuşulmaya başlamasının ardından istifa etmişti. Ya'alon, "tehlikeli aşırı uçların İsrail'in kontrolünü ele geçirdiğini" söylemişti.

Ya'alon için "profesyonel ve makul bir savunma bakanı" diyen Gabbay, eski İsrail Savunma Bakanı'Nın bölgeyi yatıştırmayı başardığını da öne sürdü.

'AŞIRI UÇTA BİR HÜKÜMET KURMAK DOĞRU DEĞİL'

Seçimlerde halkın "sağcı bir hükümet istediğini" söyleyen Gabbay, buna karşın "aşırı uçta bir hükümet kurmanın" doğru olmadığını söyledi.

Netanyahu'yu "çok geç olmadan uyanmaya" çağıran eski İsrail bakanı, Netanyahu'dan "tanklara ve uçaklara değil halka ve liderliğe yönelmesini" istedi. Gabbay, "savunma savunmadır" diyerel saldırgan politikalara karşı çıktı.

YA'ALON'DAN GABBAY'A DESTEK

Moşe Ya'alon, Gabbay'ın istifasına desteğini açıklayarak, İsrail siyasetinde "ilkeli olmak gülünç konusu haline geldi, sürekli değişmek ve aldatmaksa sofistike görülüyor" dedi.

İstifa eden Gabbay, İsrail'deki gelişmeler için "bunun bir parçası olamam" derken, Ya'alon da Gabbay'ın istifasının "başka bir yolun olduğunu gösterdiğini" belirtti. (soL)

Kaynak: Birgun.net