HABERTÜRK'den Bahar Bakır'ın haberine göre İsrail ile Türkiye, ikili ilişkilerin normalleştirilmesi için bugün İsviçre’de bir görüşme gerçekleştirecek. Zirvenin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nun temsilcisi Joseph Ciechanover ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jakop Nagel arasında gerçekleşeceği öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı sürpriz buluşmayla ilgili sorulara “Ne doğruluyoruz ne de yalanlıyoruz” yanıtını verdi. Görüşmeyle ilgili haber İsrail’de yayımlanan Haaretz Gazetesi’nde yer aldı.

NEREDEYSE TAMAM

Üst düzey İsrailli yetkililere dayandırılan haberde anlaşmanın neredeyse tamamlandığı ancak iki konuda hâlâ pürüzlerin olduğu belirtildi. Sorunlu maddelerden birisinin Gazze ablukasının kaldırılması, diğerinin ise HAMAS ’ın Türkiye’deki aktiviteleri olduğu ifade edildi.

Haberde İsrail’in Türkiye’den HAMAS ’ın İstanbul’daki ofisini kapatarak aktivitelerine son vermesini istediği yer aldı. Haberde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün görüşen ABD’li Yahudi derneklerinin çatı kuruluşu Ulusal Liderlik Konseyi’nin Başkan Yardımcısı Malcolm Hoenlein’in İsrail Başbakanı Netanyahu’ya çok yakın olduğu ve kendisinden mesaj getirdiği de iddia edildi.

Sinirlioğlu ile Ciechanover en son geçtiğimiz aralık ayında yine İsviçre’de bir araya gelmişlerdi.

Kaynak: Birgun.net