İspanyol gazeteci Journalist Beatriz Yubero’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki tweet’leri nedeniyle Türkiye’den sınır dışı edildiği iddia edilirken, Yubero sınır dışı kararını doğruladı ancak nedeninin kendisine açıklanmadığını söyledi.

Sputnik'in Hürriyet Daily News'e dayandırdığı habere göre, Ankara Üniversitesi’nde doktora yapan ve IŞİD üzerine tez yazan Yubero, hafta sonu sınır dışı edildi. Gazeteye konuşan bir kaynak, Yubero’nun Ankara’daki İspanya Büyükelçiliği yetkilileri ile görüşmesine izin verilmediğini ve 6 Ağustos akşamı sınır dışı edildiğini belirtti.

Büyükelçilik yetkilileri ise, İspanya’dan gelen bir gazetecinin normalde elçiliğe bilgi vermesi gerektiğini ancak Yubero’nun kendileriyle temasa geçmediğini kaydetti.

Yubero ise Twitter’da attğı mesajda İspanya’da olduğunu ve terör suçlamasıyla 36 saat gözaltında kaldıktan sonra herhangi bir suçlama olmaksızın sınır dışı edildiğini söyledi.

​Hürriyet Daily News’in sınır dışı kararının Erdoğan’la ilgili attığı tweet’ler olduğu yönündeki haberini reddeden Yubero, “HDNER’in söylediği doğru değil. Neden sınır dışı edildiğimi henüz bilmiyorum ama İspanya’da Türkiye’ye geri dönmeyi bekliyorum” tweet'ini paylaştı.

Kaynak: Birgun.net