İspanya’nın kuzeydoğusunda bulunan Tarragona kenti yakınlarında dün sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden kişilerin uyrukları belli oldu. Otobüste 20'yi aşkın ülkeden öğrenciler bulunuyordu.

Dün sabah Türkiye saati ile 07.00 sıralarında çoğunluğu Erasmus öğrencilerinden oluşan ve 57 kişiyi taşıyan otobüs ile bir otomobil AP-7 otobanı üzerinde çarpışmıştı. Olayda en az 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, 34 kişinin de yaralandığı belirtilmişti. Otobüsün Valencia’daki bir şenlikten Barcelona’ya dönmekte olduğu kaydedildi. Otobüste şu ülkelerden yolcular olduğu açıklandı; Türkiye, İtalya, Almanya, Macaristan, İsveç, Norveç, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Birleşik Krallık, Peru, Bulgaristan, Polonya, İrlanda, Japonya, Ukrayna, Hollanda, Belçika, Fransa, Filistin, Yunanistan. İspanya'da yayım yapan El Mundo gazetesi, yaralılar arasında Türkiyeli öğrencilerin de bulunduğunu bildirdi. Yeni Zelanda ve Finlandiya ise otobüste vatandaşları olduğuna dair haberleri henüz doğrulamadı.

Katolonya Bölgesi İçişleri Bakanı Jordi Jane, kaza geçiren öğrencilerin Erasmus kapsamında Barcelona Üniversitesi'ne kayıtlı olduklarını açıkladı. Jane, otobüs soförünün Tortoso'da gözaltında bulunduğunu da belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlerin yaşlarının 19 ila 25 arasında değiştiği duyuruldu. AFP'nin haberine göre, yaşamını yitirenler arasında yedi İtalya, iki Almanya, bir Romanya, bir Fransa, bir Avusturya ve bir Özbekistan vatandaşı bulunuyor.

İtalya Dışişleri Bakanlığı,kazada yedi İtalyan kadınöğrencinin hayatını kaybettiğini doğruladı. İtalya Başbakanı Matteo Renzi de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında, hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmının İtalyan olması ve kazadan etkilenenler için duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, "Kazanın kurbanı İtalyanlar ve hayatı mahvolan gençler için kalbim parçalandı" ifadelerini kullandı.

İKİ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Katalonya özerk yönetiminin başkanı Carles Puigdemont, Erasmus öğrencilerini taşıyan ve 13 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazası nedeniyle Katalonya'da iki gün yas ilan edildiğini açıkladı.

İspanya Kralı 6. Felipe ve ülkedeki siyasi liderler, trafik kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı.

Kazanın ülkede 2000 yılından bu yana meydana gelen en büyük otobüs kazası olduğu belirtildi.

Kaynak: Birgun.net