İspanya'nın doğusundaki Tarragona kenti yakınlarında Erasmus öğrencilerini taşıyan otobüs ile bir otomobilin çarpıştığı kazada 14 kişinin öldüğü, yaralılar arasında Türkiyeli öğrencilerin de bulunduğu bildirildi.

Tarragona kenti yakınlarındaki AP-7 otoyolunda yerel saatle 06.00'da bir otobüs ile otomobil çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 14 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

İspanyol haber ajansı EFE, hastane kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, yaralılar arasında Türkiyeli öğrencilerin de bulunduğunu bildirdi. Haberde, hastanelere kaldırılan yaralı öğrencilerin İsviçreli, Norveçli, İngiliz, Türkiyeli, Ukraynalı ve İspanyol oldukları kaydedildi.

KATALONYA'DA 2 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Katalonya lideri Carles Puigdemont, Erasmus öğrencilerini taşıyan ve 14 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazası nedeniyle Katalonya'da 2 gün yas ilan edildiğini açıkladı.

Kaza yerine giderek yetkililerden bilgi alan Puigdemont, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21-22 Mart'ta Katalonya'da yas ilan ettiklerini duyurdu.

Kazanın ülkede 2000 yılından bu yana meydana gelen en büyük otobüs kazası olduğu belirtildi.(Sputnik)

Kaynak: Birgun.net