DERYA AYDOĞAN

Alev Baymur'un yönettiği Küçük Prens Müzikali'nde, Altan Gördüm, Ferman Akgül, Meltem Cumbul, Burak Kut, Yalgın Yeter, Erhan Yazıcıoğlu, Özkan Uğur, Yağız Eyüboğlu ve daha bir çok isim ilk kez bir araya geldi.

Ferman nasıl dahil oldun bu projeye?
F.A.: Hayatımda yeni bir sayfa açtığım bir dönemdi ve Genel Koordinatör Süheyl Atay ve yönetmenimiz Alev Baymur'dan bir teklif geldi. Çok sevdiğim bir kitabın müzikal oyunu teklifi gelince, hiç teredütsüz kabul ettim.

Seni en çok ne zorladı?
F.A.: İlk başta elimi kolumu nereye koyacağımı bilemedim. Sahneye giriş ve çıkışlar, bir oyuncu için çok önemliymiş, onu fark ettim.

Pilot rolündesin
F.A.: Hakikaten eğlenceli bir rol, Küçük Prens için de önemli bir karakter. Ufak ufak çok da karakteri bozmadan kendimizden bir şeyler katmak istiyoruz.

Bu kitabı daha önce okumuş muydun?
F.A.: Lise yıllarımda, Almanca olarak okumuştum. Gezegenler arası geçiş bana, çok güzel bir bilim kurgu hikayesi gibi gelmişti. Bilim kurguyu zaten çok severim.

İşitme engellilerin de gelip seyredebileceği bir oyun olmuş.
A.B.: İşitme engellilere de anlatılan dünyadaki ilk müzikal. İşitme engellilerin hikayeyi seyredebileceği bir yöntem kullanıldı teknoloji ile birlikte. Türkiye'de üç buçuk milyon işitme engelli çocuk var. Bu arada sadece işitme engelli değil görme engelli de bir kızımız da geldi oyunumuzu seyretmeye.

Oyunculuk kariyerin nasıl devam etsin istiyorsun?
F.A.: İyi bir şey olduktan sonra, sinema da dizi de olabailir.Doğru adımlar atmak istiyorum, temkinli gidiyorum. Bu oyun yani Küçük Prens benim için büyük bir şans. İletişimim güçleniyor.

MANGA ?
F.A.: Manga duruyor. Sadece başka bir yol yeni bir sayfa açıyorum kendime.

***

Küçüğe de büyüğe de

Küçük Prens iddialı bir eser, tepkiler nasıl?
A .B.: İlk seyircili provaları yaptığımız zaman, anlatıcı çocuklara değil daha çok büyüklere hitap ediyordu. Daha sonra fazla çocuk geldiğini görünce, felsefi akışın yanı sıra bir anlatıcı üç de çocuk ekledim. Çocukları yanlız göndermeyecekleri, ellerinden tutup getirebilecekleri bir oyun yaptık ve tek amacımız sevilmek.

F.A.: Öncelikle şunu belirtmek isterim, oyunun müzikleri Yücel Erzen imzalı ve gerçekten çok güzel. Oyunun şarkıları için, ‘bu şarkılar büyük şarkıları, çocuklar için değil’ diyorlar. Öyle düşünmüyorum. Çocukları çok küçümsemeyelim, bu şarkılar onların baştan sona kadar dinleyip çok eğlenebilecekleri gibi oldu.

‘Küçük Prens çocuklar için mi, yoksa yetişkinler için mi?’ diye tartışılır
F.A.: Evet, oyun da zaten öyle, büyükler ve çocuklar için... Müziklerimiz de hem büyükler hem çocuklar için... Biz rock grupları olarak kendimizi çok kabuğumuza kapamışız, bir oyunculuk deneyimi yaşadığımız zaman şaşırıyorlar. Bence bunu en iyi yapacak olanlardan biri rock grupları Sevenlerimizden çok iyi tepki geliyor.

***

Dekor heykel

Oyunun önemli dekoru olan ‘uçak’ heykeltraş İskender Giray tarafından yapılmış. Daha önce başka bir Küçük Prens olan Berkin Elvan’ın heykelini yapmıştı.
F.A.: O çok enteresan biri.Uçak çok güzel oldu ve sahnede beni çok rahat hissettiriyor. Basıcam motoruna ve pervane biraz dönecek, o anı h ep heyecanla bekliyorum.
A.B.: Tek bir dekorumuz olacaktı, o da uçaktı. Uçağı bir dekorcuya değil de bir heykeltraşçı tarafından yaptırma fikreine bayıldık.

Kaynak: Birgun.net