Lübnan ordusu IŞİD'e yönelik operasyonda örgütün üst düzey isimlerinden Nayif Şaalen ve korumasının öldürüldüğünü, bir kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında yer alan Arsal kasabasında IŞİD'i hedef alan "özel operasyonlar" düzenlendiği belirtildi. Örgütün Arsal sorumlusu olduğu iddia edilen Şaalen ve koruması Ahmed Muruvvi'nin ölü olarak ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, 3 askerin de çıkan çatışmalarda yaralandığı bildirildi.

Arsal kırsalındaki Vadi el-Husn'de yapıldığı açıklanan operasyonda örgütün bölgedeki güvenlik sorumlularından Suriye uyruklu Muhammed Mustafa Musalli'nin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Lübnan ordusu Ağustos 2014'ten bu yana Suriye sınırında, bu ülkeden gelen gruplara karşı operasyonlar düzenliyor. Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında iki yıl önce ordu birlikleriyle Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün devam çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmış, 9 Lübnan askeri ise IŞİD tarafından esir alınmıştı. ()

Kaynak: Birgun.net