MUSTAFA K. ERDEMOL [email protected]

Suriye yönetimine muhalif Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) yakınlığıyla bilinen Zaman el Wasl adlı site Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensubu olan Türkiyeli cihatçıların kod adlarını yayınladı. Site, Türkiyelilerin gerçek adlarını ve diğer kimlik bilgilerini 'şimdilik' gizli tutacağını açıkladı.

Site, IŞİD’in Türkiyeli üyeleri arasında rastlanan İ.Öztürk’ün İstanbul’da İstiklal caddesinde gerçekleşen eylemin faili olan Mehmet Öztürk’ün akrabası olduğunu da öne sürdü. Siteye göre İ. Öztürk de Mehmet Öztürk gibi Antepli.

Türkiyelilerin IŞİD içerisinde 57 üyeyle Arap ülkeler dışında en yoğun katılımla ilk sırada olduklarına dikkat çeken sitenin, IŞİD üyesi olarak tanımladığı ve kod adlarını verdiği Türkiyeliler şunlar: İbrahim Esri İbrahim el Türki, Ebu Üsama el Türki, Ebu-l Derdaa el Türki, Ebu-l Kağkağ el Kürdi (Kürt Ebu-l KağKağ), Ebu Türap el Türki, Ebu Cihat el Türki, Ebu Hüzeyfe el Türki, Ebu Dücana el Türki, Ebu Abdurrahman el Türki Ebu Osman el Türki Ebu Osman el Kürdi Ebu Okba el Türki Ebu Ali el Türki Ebu İsa el Türki, Ebu Kutada, Ebu Mücahit el Türki, Ebu Mustafa, Ebu Musab el Türki, Ebu Nuh el Türki, Ebu Yaser el Türki, Ebul-l leyl el Türki, Ebu-l Nur el Kürdi, Ebu Hüseyin, Ebu Hafs el Türki.

MİT’e yakın
Daha önce 10 bin IŞİD üyesinin adlarının yer aldığı listeyi yayınlayan ve batı medyasının bu konuda kaynak kabul ettiği sitenin Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) yakın olduğu ve Antep’de belli olmayan bir adresten yayın yaptığı iddia ediliyor.


Kaynak: Birgun.net