Kilis’e bu sabah Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgeden 2 roket atıldı. Sabah saat 09.40 sıralarında Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bulunduğu noktaya isabet eden roketlerin patlamasının ardından bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Reuters'ın haberine göre, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, olayda 3'ü ağır, 6 yaralının olduğunu söyledi.

Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgeden atılan roket mermilerinden biri Otogar civarındaki boş araziye, diğeri ise İbni Sina Caddesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına isabet etti. Reuters'ın haberine göre, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, olayda 3'ü ağır, 6 yaralının olduğunu söyledi. Anadolu Ajansı ise ilk gelen bilgilere göre yoldan geçen iki kişinin yaralandığını duyurdu.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Roket mermilerinin isabet ettiği bölgede binalar ve bazı araçlarda hasar oluştu. Bu arada, roket mermisi isabet eden binanın karşısındaki Kilis Belediyesi Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler tahliye edildi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi.

Kaynak: Birgun.net